Pyszne wegetariańskie danie. Pieczony bakłażan jest mięciutki i soczysty, soczewica i kalafior lekko al dente. Do tego aromatyczne, zawiesiste pesto z rukoli i słonecznika. Składniki: 1 duży bakłażan lub dwa małe 1/2 główki kalafiora 1 szklanka zielonej soczewicy 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju Pesto Garść rukoli 1/2 szklanki nasion słonecznika 3 łyżki parmezanu 3 łyżki oleju Sok z połowy cytryny Przygotowanie: Krok 1 Umyj bakłażana, przekrój na p... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.