Piątek: Smażony bób z pecorino

Piątek: Smażony bób z pecorino

Piątek: Smażony bób z pecorino

Smażony bób to miks kuchni ukraińskiej i włoskiej. W efekcie powstaje chrupiące, pachnące Italią danie. Bardzo miła odmiana po klasycznym gotowanym bobie z koperkiem. Czas: 30 minut Poziom trudności : Łatwe. Liczba porcji: 2 Mamy dla Was prosty przepis na bób, który smakuje zupełnie inaczej niż nasz klasyczny, polski, czyli ugotowany, polany roztopionym masłem i posypany zieleniną. Podobno smażony bób to ukraiński sposób przygotowywania bobu. Tak powiedziała nam jedna znajoma Ukrainka. Z drugiej strony, pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.