Obiad na niedzielę: Glazurowana, pieczona kaczka z pomarańczami

Obiad na niedzielę: Glazurowana, pieczona kaczka z pomarańczami

Obiad na niedzielę: Glazurowana, pieczona kaczka z pomarańczami

Bardzo aromatyczna kaczka pieczona z pomarańczami, której smaku nadaje pasta ze skórki pomarańczy, imbiru i czosnku, jaką jest natarty oraz pomarańczowa glazura. Czas: 3 godziny Poziom trudności : Średni Liczba porcji : 2 bardzo duże   Składniki: Kaczka o wadze 2,1-2,5 kg 3 łyżki soli 2 łyżki pieprzu 1 duża pomarańcza pokrojona na 6 części Otarta skórka z jednej dużej pomarańczy 1 łyżka tartego imbiru łyżka tartego czosnku Glazura 1 szklanka soku pomarańczowego 1 łyżka miodu 1 łyżka cukru 2 łyżki sosu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, tarta, imbir, sosy, pasta, pasty, obiad

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.