Kurczak po wietnamsku

Kurczak po wietnamsku

Kurczak po wietnamsku

Kurczak po wietnamsku – to genialne prosty pomysł na to, co moża zrobić z resztek kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. To już ostatni z tej serii tekst o tym co można zrobić z pieczonego kurczaka. (Niniejszym ogłaszamy konkurs na zamiennik słowa „resztki”, które brzmi fatalnie, nieapetycznie i w ogóle źle się kojarzy, a przecież odnosi się do normalnego i często pysznego jedzenia). Pokazaliśmy Wam dotąd czt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, rosół, makaron, kurczak po chińsku

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.