Kaczka l’Orange, czyli filety w sosie pomarańczowym

Kaczka l’Orange, czyli filety w sosie pomarańczowym

Kaczka l’Orange, czyli filety w sosie pomarańczowym

Jeśli unikacie dań z kaczką, ponieważ uważacie, że są to trudne potrawy, to musicie spróbować tego przepisu. Kaczka w sosie pomarańczowym to najprostsza rzecz na świecie. Czas przygotowania : 10 minut Czas smażenia : 20 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 Jedenaście jest głównych składników kuchni francuskiej: cebula, czosnek, trufle, zioła prowansalskie, pomidory, grzyby, sery, wołowina, mąka, jajka, masło i śmietana. Godziłoby się dodać jeszcze jeden: kaczkę. Z Francji pochodzi kaczka rouen, jede... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, grzyby, kasza gryczana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.