Pieczone pęczotto jest daniem nadzwyczaj prostym: wstawiasz kaszę do piekarnika i czekasz aż się zrobi. A warto czeka, bo jest to potrawa bardzo aromatyczna, smaczna i sycąca. Czas: 50 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 3 lub 4 mniejsze Składniki: 4 udka z kurczaka 1 szklanka kaszy pęczak 1 mała cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany Garść suszonych grzybów lub 3-4 boczniaki 1 szklanka wytrawnego wina 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 3 łyżki siekanej ... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.