Bakłażan faszerowany soczewicą i batatem

Bakłażan faszerowany soczewicą i batatem

Bakłażan faszerowany soczewicą i batatem

Bakłażan faszerowany soczewicą i batatem to samo zdrowie. Możesz go zrobić w wersji wegetariańskiej, albo z kurczakiem, tak jak w przepisie. Czas : 45 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Cechą charakterystyczną bakłażana jest to, że sam w sobie nie ma smaku, za to fantastycznie wchłania cudze smaki. Dlatego pysznie smakuje faszerowany. Zazwyczaj napychany jest mięsem mielonym. Nasz bakłażan faszerowany soczewicą i batatem to zdrowia odmiana standardowej wersji. W farszu znajdziesz mięso – delikatny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, mięso mielone, pierś z kurczaka, zapiekanka, zapiekanki, zapiekanka z kurczakiem, filet z kurczaka, papryka faszerowana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.