Święta Wielkanocne mają swój charakterystyczny zestaw dań i wypieków. Na świątecznych stołach nie może zabraknąć bab i serników. U nas w tym roku nie zabraknie pomarańczowych mini babeczek z grubą warstwą pomarańczowego lukru. Dzięki temu, że w zeszłym roku kupiliśmy blachę do wypiekania babeczek, w tym roku mini babeczki znajdą się nie tylko na paterze, ale także w wielkanocnym koszyczku. Pomarańczowe mini babeczki – składniki 5 jajek wielkości L 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka drobne...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...