Święta Wielkanocne mają swój charakterystyczny zestaw dań i wypieków. Na świątecznych stołach nie może zabraknąć bab i serników. U nas w tym roku nie zabraknie pomarańczowych mini babeczek z grubą warstwą pomarańczowego lukru. Dzięki temu, że w zeszłym roku kupiliśmy blachę do wypiekania babeczek, w tym roku mini babeczki znajdą się nie tylko na paterze, ale także w wielkanocnym koszyczku. Pomarańczowe mini babeczki – składniki 5 jajek wielkości L 200 g masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka drobne...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...