W te wakacje często korzystamy z przepisów ze starych książek. W jednej z nich natrafiliśmy na intrygujący tytuł przetworu – owocowy ser . Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy od razu nie wybrali się do sadu na jabłka. Cała rodzina, pobudzona ciekawością, oczekiwała na efekty naszego kulinarnego pichcenia. Trochę to trwało, ale wreszcie ser owocowy pojawił się na naszym stole i można było skosztować tej “starej nowości”. Składniki na owocowy ser 4 kg kruchych jabłek 400 g cukru 100 g orzechów włos... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...