
Pomimo wczesnego rozpoczęcia przygotowania bloga do Wielkanocy nie zdążyliśmy zamieścić przepisów na wszystkie nasze dania. Z pomysłem na jajka po szkocku nie będziemy czekać do przyszłego roku i przepis publikujemy już teraz, tym bardziej, że nie jest to danie ściśle związane z Wielkanocą. Jajka w mięsnej panierce sprawdzą się zarówno na ciepło od razu po przygotowaniu, jak także na zimno jako dodatek do chleba. Udostępnij Składniki na jajka po szkocku 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 6 jajek wielkości S 1 / 2 ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...