Obok tej tarty nie można przejść obojętnie. Duża ilość leśnych owoców (malin, borówek, porzeczek) oraz krem patissiere o lekko migdałowym smaku. Kwintesencja lata! Składniki: (na formę o średnicy 23 cm) Kruchy spód: 190 g mąki pszennej 50 g cukru pudru szczypta soli 100 g zimnego masła 1 łyżeczka kwaśnej śmietany 18% 1 żółtko Krem patissiere: 450 ml mleka 50 g cukru 30 g masła 15 g cukru migdałowego 4 żółtka kilka kropel aromatu migdałowego 25 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 300-400 g mieszanki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...