Wysoko, krucha, bardzo elegancka. Po przekrojeniu apetyczna jak żadna inna! Taka jest właśnie ta szarlotka. Pod nadzieniem jabłkowym skrywa w sobie warstwę dżemu truskawkowego, który nadaje ciastu bardzo ciekawy posmak. Brzmi zachęcająco? Nie ma na co czekać... ;). Składniki: (na tortownice o średnicy 20 cm) Ciasto półkruche: 120 zimnego masła 220 g mąki pszennej 1/2 jajka (resztę odstawić na bok, będzie potrzebne do wysmarowania ciasta) 50 g jogurtu naturalnego 100 g cukru pudru 1 płaska łyż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...