Podpłomyki żytnie na zakwasie

Podpłomyki żytnie na zakwasie

Podpłomyki żytnie na zakwasie

  Takie podpłomyki najlepiej smakują z dipami i sosami. Tutaj dopiszę, że z najprostszym sosem czosnkowym na bazie jogurtu tworzą pyszną całość. Są bardzo chrupiące, nie piecze się ich w piekarniku a jedynie na patelni. Najlepsze na ciepło. Polecam!     Składniki: (na 10 sztuk)   Zakwas: 30 g starteru zakwasu (starterem nazywamy zakwas, który leżakuje w lodówce) 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 80 ml ciepłej wody   Ciasto właściwe: 150 g zakwasu 200 g mąki żytniej razowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.