Fale Dunaju z malinami

Fale Dunaju z malinami

Fale Dunaju z malinami

  Fale Dunaju to bardzo popularne, dwukolorowe ciasto z kremem budyniowym i polewą czekoladową. Robiłam je już kilkakrotnie, za każdym razem z innymi owocami. Dziś polecam Was z malinami, które doskonałe równoważą słodkość kremu. Wiem, że nie ma o tej porze świeżych malin, ale spokojnie można użyć mrożonych (nie trzeba ich wcześniej rozmrażać). Maliny można zastąpić truskawkami, jabłkami, wiśniami itp. Ciasto ładnie wygląda na stole i nie jest bardzo pracochłonne. Polecam! ;)     Składniki: (na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna DraganJustyna Dragan

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, polewa, maliny, czekolada, budyń, polewa czekoladowa, jabłka, ciasta z kremami, ciasto z kremem, truskawki, wiśnia, por , truskawka, ciasto budyniowe, krem czekoladowy, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z malinami, ciasta z jabłkami, ciasto z truskawkami, krem z pora, ciasta z masa, ciasto z białek , bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z masą budyniową, jabłka pieczone

Inne przepisy z Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.