Drożdżowe babeczki z truskawkami i kruszonką

Drożdżowe babeczki z truskawkami i kruszonką

Drożdżowe babeczki z truskawkami i kruszonką

Puszyste ciasto drożdżowe nadziane truskawką, obsypane słodką kruszonką. A to wszystko pieczone w formie na muffinki...przepysznie <3 Oczywiście, babeczki można nadziać innymi owocami- jagodami, malinami, wiśniami, śliwkami... Możliwości jest mnóstwo i każda z pewnością wyśmienita. Polecam! Składniki: (na 10 babeczek) Ciasto: 230 g mąki pszennej tortowej 14 g świeżych drożdży lub 7 g drożdży suchych 50 g cukru 2 duże żółtka 1/2 szkl. letniego mleka 50 g masła, roztopionego 16 g cukru wanilinowego (lub n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.