Ciasto Krówka

Ciasto Krówka

Ciasto Krówka

  Jak dla mnie najlepszy przepis na krówkę! :) Kruchy miodowy spód przykryty kremem budyniowym, do którego nie dodajemy tylko masła (jak to często bywa). Dodajemy również ubitą kremówkę, która nadaje kremowi lekkości. Na kremie warstwa masy krówkowej obsypanej posiekanymi orzeszkami. To ciasto sprawdzi się na każdą okazję! Zapewniam...     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm)   Ciasto miodowe: 300 g mąki pszennej 1 op. budyniu Toffi (40 g) 1/2 szkl cukru pudru 1 jajko 1 żółt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna DraganJustyna Dragan

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, budyń, biszkopt, krówka, orzechy, ciastka kremówki, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z orzechami, ciasto z białek , szybkie ciasto, krem do orzeszków, mleko w proszku, ciasto krówka, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche

Inne przepisy z Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.