Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

Lekki wilgotny biszkopcik, krem budyniowo-maślany z dużą ilością brzoskwiń, delikatna kokosowa beza i odrobina czekolady na górze. Prawda, że brzmi wspaniale? To takie ciasto, które nada się na każdą okazję, od święta i na co dzień. Składniki łatwo dostępne, przygotowanie nie wymaga dużych umiejętności, a smak zrekompensuje poświęcony czas. Bardzo polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 42x29 cm) Biszkopt jasny: 4 jajka szczypta soli 3/4 szkl cukru 120 g mąki pszennej Nasączenie: 1/4 szkl mleka 1 łyżeczka c... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Justyna DraganJustyna Dragan

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, biszkopt, ciasto, budyń, czekolada, polewa czekoladowa, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z brzoskwiniami, roladki, ciasto kokosowe, bez pieczenia, krem czekoladowy, łatwe ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, jajka na święta, biała czekolada

Inne przepisy z Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Gosia, 18 lutego 2018 22:16:13

Zrobilam. Wyszlo pyszne. I tak jak przepis radzi - najlepiej zrobic 2 dni wczesniej. Ciut czasu, ale przepis bardzo latwo jest napisany i trudno sie w nim zgubic.