Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

11825
  • Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe
  • Polecają przepis

    Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

    Lekki wilgotny biszkopcik, krem budyniowo-maślany z dużą ilością brzoskwiń, delikatna kokosowa beza i odrobina czekolady na górze. Prawda, że brzmi wspaniale? To takie ciasto, które nada się na każdą okazję, od święta i na co dzień. Składniki łatwo dostępne, przygotowanie nie wymaga dużych umiejętności, a smak zrekompensuje poświęcony czas. Bardzo polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 42x29 cm) Biszkopt jasny: 4 jajka szczypta soli 3/4 szkl cukru 120 g mąki pszennej Nasączenie: 1/4 szkl mleka 1 łyżeczka c... Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Nastoletnie Wypiekanie

    Dodaj komentarz

    • GosiaGosianiedziela, 18 lutego 2018 22:16:13

      Zrobilam. Wyszlo pyszne. I tak jak przepis radzi - najlepiej zrobic 2 dni wczesniej. Ciut czasu, ale przepis bardzo latwo jest napisany i trudno sie w nim zgubic.