Biszkoptowe wieżyczki straciatella

Biszkoptowe wieżyczki straciatella

Biszkoptowe wieżyczki straciatella

  Delikatnie biszkopty przełożone słodką bitą śmietaną oraz startą gorzką czekoladą. Efektowny deserek, który zachwyci każdego. Polecam! Składniki: (na 6 wieżyczek) Biszkopciki: 3 jajka w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g mąki ziemniaczanej 50 g mąki pszennej Bita śmietana: 300 g śmietanki kremówki 36%  1 śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo:  25 g startej, gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1. Biszkopciki: Białka ub ić na sztywną p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.