Bezglutenowe placuszki na mące kokosowej

Bezglutenowe placuszki na mące kokosowej

Bezglutenowe placuszki na mące kokosowej

Przepis na : deser

Słodziutkie placuszki bez glutenu na mące kokosowej. Bardzo delikatne za sprawą ubitych na sztywną pianę białek. Przewracając je łopatką na drugą stronę podczas smażenia, trzeba to robić energicznym ruchem, by ich nie rozerwać. Szybko się rumienią (duża ilość miodu). Stanowią pożywne zdrowe śniadanie, najbardziej przypadły mi do gustu na ciepło podane z owocami i polane naturalnym jogurtem. Po odgrzaniu b y ł y  równie smaczne. Pięknie polecam! Składniki: (na 10 placuszków) 2 duże jajka szczypta soli 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.