Bardzo wilgotna, o ciekawym smaku. Głęboki brązowy kolorek zawdzięcza melasie trzcinowej, która odgrywa tutaj główną rolę. Wiśnie świetnie kontrastują ze słodkim ciastem i lukrem. To nie jest typowe puszyste ciasto ucierane czy też piaskowa babka... ten smak Was zaskoczy! Składniki: (na formę 20x10 cm) Ciasto: 190 g masła 80 g melasy trzcinowej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 220 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...