Chleb ukraiński na zakwasie
Chleb ukraiński na zakwasie
Wspaniały, chleb z chrupiącą skórką, sprężysty miąższ .. no i ten zapach ;-) Z podanego przepisu wychodzą dwa bochenki. Ja dałam dużą keksówkę, ale była stanowczo za mała gdyż ciasto o mało co nie uciekło poza blachę. Przepis wzięłam z TEJ strony z małymi modyfikacjami. Składniki na zaczyn: 190 g zakwasu żytniego 220 g maki żytniej 160 g wody Wszystkie składniki na zaczyn wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu na ok 4 godziny w temperaturze ok 32 stopni C. Składniki na ciasto ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Na słodko lub wytrawnie
Autor
Grażyna Jck
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, mak, chleb na zakwasie, ciasto z makiem, chleb z ziarnami, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Na słodko lub wytrawnie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję