Przepis na : śniadanie
Zima zbliża się wielkimi krokami, a ja w powietrzu już czuję zapach pomarańczy, mandarynek i korzennych przypraw. I właśnie dlatego dziś przedstawiam Wam zimową, piernikową granolę z płatków owsianych karmelizowanych w miodzie z żurawiną, śliwkami i piernikami pachnącą niezwykle aromatycznymi korzennymi przyprawami. Ja dodałam tu suszoną żurawinę i śliwki, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wzbogacić ją jeszcze o inne składniki, np. suszone jabłka, orzechy i kto co lubi. Piernikowa granola Składnik...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...