Przepis na : obiad
Zima w pełni (przynajmniej w kalendarzu, bo za moim oknem wiosna), a na talerzu trochę egzotyki, czyli kurczak po japońsku z ryżem. Mięso jest kruche i pachnące aromatami Dalekiego Wschodu. Danie proste, z kilku składników i szybkie w przygotowaniu (nie licząc czasu leżakowania w marynacie). Pyszne i idealne zarówno na obiad po całym dniu pracy, jak i na przyjęcie. Na naszej rodzinnej imprezie to właśnie ten kurczak zrobił furorę, choć moi mali solenizanci postawili na sam ryż.... Kurczak po japońsku Składn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...