Czerwone tulipany. Piękne wschody słońca. Sen cisnący się na powieki... Kurczak, do którego chętnie powracam. Egzotyczna, słodko - korzenna kombinacja smaków. Musicie koniecznie spróbować, jeśli już się Wam znudził tradycyjny pieczony kurczak ze zwykłymi przyprawami. Gorąco polecam w zimowym sezonie, gdyż danie na pewno Was rozgrzeje :) Na przepis natknęłam się w magazynie "Sól i pieprz" nr 5/2018. Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 3 łyżki oleju 1 cm imbiru 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 4 plastry cytryny 8 ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...