Szynkowar cały czas w użyciu i powstała kolejna wędlinka. Drobiowa, zrobiona z udek kurczaka z dodatkiem czerwonej papryki. składniki: 1 kg mięsa z udek kurczaka bez kości i skóry 100 g świeżej czerwonej papryki 100 ml zimnej wody 1 łyżka (8 g) żelatyny 18 g soli Do przygotowania wędliny można użyć mięsa z udek lub też z ćwiartek kurczaka. Mięso trzeba oddzielić od kości i usunąć skórę. Ładne kawałki mięsa ok 700 g pokroić w małą kostkę, lekko rozbić tłuczkiem. Pozostałe kawałeczki, błonki i tłuszczyk ( dor... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...