Tuńczyk w połączeniu z jajkiem świetnie smakuje. Do tego duetu dorzuciłam pomidorki, które nadały koloru sałatce. Całość skopiona pysznym sosem na bazie jogurtu. składniki: 2-3 garście porwanej sałaty 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju lub sosie własnym 3 jaja ugotowane na twardo ok 20 pomidorków koktajlowych sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy, u mnie starofrancuska sól,pieprz oregano Składniki na dwie porcje sałatki. Na talerzach rozłoż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...