W szafce zalega mi kilka puszek z różnościami, które postanowiłam wreszcie wykorzystać. Na pierwszy ogień zielony groszek za którym nie przepadam. Miałam też małego kalafiora, który prosił się o wykorzystanie. Dorzuciłam jajka oraz trochę szczypiorku i powstała sałatka. I to dobra jak twierdzą domownicy i nawet ja trochę zjadłam i stwierdzam, że ten groszek nie taki zły. składniki: 1 mały kalafior, ok 700 g już gotowych różyczek 6 jajek 1 puszka zielonego groszku, u mnie Bonduelle 3 łyżki posiekanego szczypi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...