Sezon na paprykę więc obowiąkowo u mnie wersja faszerowana. Tym razem do farszu oprócz mielonego mięsa wykorzystałam różne warzywa oraz kuskus. Farsz wyszedł pyszny a papryka po zapieczeniu była bardzo soczysta. składniki: ok 7 papryk średniej wielkości ( użyłam 4 czerwone i 3 białe spiczaste ) 500 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 600 g warzyw ( wykorzystałam: 1 cebulę, 1 małą kalarepkę, 2 marchewki, 2 małe cukinie żółte ze skórką) olej do smażenia sól,pieprz 100 g kuskusu 700 ml gęstego domowego przecieru ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...