Kolejna wersja krokietów. Jako farszu użyłam czerwonej soczewicy i pieczarek. Te dwa składniki doskonale sprawdziły się także jako farsz do bakłażanów . Soczewica jest bardzo sycąca a do tego naleśnik i panierka więc taki krokiet z dodatkiem barszczyku to solidny posiłek. składniki: naleśniki 3 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 szkalnka wody, może być gazowana 1-2 jajka 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 500 g pieczarek 300 g czerwonej soczewicy 2 duże cebule sól,pieprz majeranek oraz olej do smażenia 2-3 ja... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...