Kiszony barszcz czerwony (zakwas buraczany)

Kiszony barszcz czerwony (zakwas buraczany)

Kiszony barszcz czerwony (zakwas buraczany)

Nigdy nie robiłam ani nie piłam kiszonego barszczu. Postanowiłam to nadrobić i zrobiłam. Nie spodziewałam się, że ten barszczyki jest taki pyszny. Smakuje jak ten kupny instant z torebki ale można go bardzo łatwo zrobić samemu w domu z warzyw i aromatycznych przypraw.składniki:1 kg czerwonych buraczków1 marchewka1 pietruszkakawałek selera4 ząbki czosnku4 liście laurowe1 łyżka soli1 łyżka cukru1 łyżka majerankukilka ziarenek jałowcakilka ziarenek pieprzu2 litry przegotowanej letniej wodypiętka chleba na zakwasie (lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.