Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Faszerowne jajka są pyszne i proste w przygotowaniu. U mnie bardzo szybko znikają z talerza. Tym razem nadziane farszem z dodatkiem tuńczyka. Dorzuciłam trochę czerwonej papryki dla koloru i żeby coś delikatnie chrupało. Zamiast papryki można dodać czerwoną cebulę lub kiszonego ogórka.  składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach plaster czerwonej papryki 1-2 łyżki majonezu sól,pieprz posiekany szczypiorek do posypania Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.