Figi z miodem i orzechami zapiekane na cieście francuskim

Figi z miodem i orzechami zapiekane na cieście francuskim

Figi z miodem i orzechami zapiekane na cieście francuskim

Serek camembert i figi doskonale czują się w swoim towarzystwie. Posypane orzechami i polane miodem a do tego zapieczone na cieście francuskim tworzą pyszną przekąskę. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 4 duże figi 1 serek camembert 1 duża garść orzechów włoskich płynny miód 1 małe jajko do posmarowania ciasta Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 8 prostokątów, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Figi pokroić w plasterki. Serek camembert pokroić w trójkąty. Orzechy włoskie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.