Chrupiące kokardki

Chrupiące kokardki

Chrupiące kokardki

Kokardki to pyszne małe słodkości podobne do faworków. Są proste w przygotowaniu i fajnie się prezentują. Równeż są chrupiące choć ciasto jest grubiej rozwałkowane ale można też wałkować bardzo cienko wtedy będzie więcej kokardek. składniki: 400 g mąki pszennej 4 duże żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki miękkiego masła 6-7 łyżek śmietany 18% 2 łyżki spirytusu lub octu 10 % oraz olej/smalec do smażenia cukier puder do posypania Do miski wsypać mąkę. Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie dodać żółtka, masło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.