Składniki 1 woreczek bób ugotowany i wyłuskany 2sztuki młode marchewki 2 ząbki czosnek 2-3 łyżki posiekany koperek około 1 l bulion warzywny masło klarowane 1 łyżka sól i pieprz do smaku 1 średnia cebula sok z cytryny Wykonanie W garnku w którym będzie gotowana zupa, na maśle klarowanym przesmażyc marchewkę ,cebule przez około okolo 10 minut. Często mieszajac. Na sam koniec dodac czosnek. Zalac wszystko bulionem i gotowac az zmiękną około 10 minut. Gdy cebula i marchew będą miękkie, dodac do zupy bób, kopere... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...