Składniki 3 szklanki mąki u mnie orkiszowa 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru drobnego 8 malutkich jajek lub 4 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 1,5-2kg jabłek 2 łyżki cukru cynamon do smaku Wykonanie Jabłka obrać ,pokroić i prażyć w garnku z cukrem i cynamonem. Do misy miksera włożyć resztę produktów (mąkę,olej,cukier,żółtka,proszek do pieczenia i śmietanę,)mieszamy na średnich obrotach do konsystencji kruszonki. Podzielić ciasto-kruszonkę na dwie części 2/3 i 1/3. 2/3 w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...