Składniki 1 kg pomidorów 2 duże cebule białe 5 ząbków czosnku zioła (tymianek, oregano, bazylia)u mnie tymianek i łyżeczka oregano sól do smaku czarny pieprz do smaku 60 ml oliwy Wykonanie Umyte pomidory u mnie Lima ,zmiksować na gładko .Obrana cebule pokroi na mniejsze kawałki i razem z czosnkiem zmiksować,a następnie podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Dodać pomidory,zioła ,u mnie dwie gałązki tymianku i łyżeczka oregano. Całość gotować około 20-25 minut, co jakiś czas mieszając, aż sos zgęstnieje . Doprawić s... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...