Przepis na tę przepyszną zupę znalazłam w książce Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany" . Zupa jest bardzo treściwa, bardzo sycąca, aromatyczna i smakuje doskonale. Warto jej spróbować i delektować się wspaniałym daniem. We Włoszech za czasów cesarstwa rzymskiego istniały mansio pełniące funkcję dzisiejszych moteli. To tam gotowano pełne kociołki np. zupy fasolowej aby potem odgrzewać ją przed każdym podaniem. Stąd nazwa zupy ribollita czyli "ponownie odgrzewana". Polecam gorąco. Zupa faso... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.