Zupa fasolowa - Zuppa di fagioli lub ribollita

Zupa fasolowa - Zuppa di fagioli lub ribollita

Zupa fasolowa - Zuppa di fagioli lub ribollita

Przepis na tę przepyszną zupę znalazłam w książce Aleksandry Seghi "Słodkie pieczone kasztany" . Zupa jest bardzo treściwa, bardzo sycąca, aromatyczna i smakuje doskonale. Warto jej spróbować i delektować się wspaniałym daniem. We Włoszech za czasów cesarstwa rzymskiego istniały mansio pełniące funkcję dzisiejszych moteli. To tam gotowano pełne kociołki np. zupy fasolowej aby potem odgrzewać ją przed każdym podaniem. Stąd nazwa zupy ribollita czyli "ponownie odgrzewana". Polecam gorąco. Zupa faso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.