Dorwałam na ryneczku buraka liściowego i aż buzia mi się ucieszyła, to prawdziwy skarb wśród warzyw. Wystarczy go posiekać, podsmażyć i zajadać albo tak jak ja tym razem użyć jako farsz do naleśników. Burak jest delikatny w smaku, trochę jak kapusta pack choi. Ma mnóstwo witamin i dlatego warto go zajadać. Farsz szybko się robi, naleśniki potem wystarczy usmażyć i danie gotowe. Naleśniki z kurczakiem i burakiem liściowym - przepis CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Owoce cytrusowe dzięki skutecznemu wypełnianiu naszego żołądka i sprawiając, że chcemy mniej jeść powodują, że dzięki diecie opierającej się na grejpfrutach możemy schudnąć aż 4 kg w 2 tygodnie!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.