Aquafaba to inaczej woda z ciecierzycy. Jest ona takim wynalazkiem że ubija się na sztywno tak jak białko a także idealnie ubija się na majonez. Majonez tak ubity jest gęsty, znacznie zdrowszy od tradycyjnego i dlatego mimo iż nie jestem weganką ten majonez znacznie bardziej mi odpowiada. Klika minut miksowania i majonez gotowy. Potrzebne będą tylko odpowiednie składniki, które zakupicie w sklepach ze zdrową żywnością, lub w sklepie Vegepack. Przepis znalazłam u Marty Dymek. Majonez wegański z aquafaby. ROZWI... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.