Sezon dyniowy w pełni a mnie udało się zakupić całkiem ekologiczne mini dynie hokkaido u zaprzyjaźnionego pana na ryneczku. Dzięki temu faszerowane dynie wylądowały na moim półmisku. Jeśli jednak nie uda się zakupić tych mini dyniek, można dużą dynię przekroić na połówki i też pięknie nadziać. Zachęcam do wypróbowania dań z dynią bo to skarbnica witamin, mikro i makro elementów, błonnika i całej masy innych dobroci. Zajadajmy dynię na zdrowie. Dynie faszerowane mięsem mielonym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ..... ... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.