Nowy Rok, nowe wyzwania i nowe chleby w Starej ale jakże młodej duchem naszej Piekarni u Amber [ klik ] . Tym razem Amber wybrała chleb z burakami Emmanuela Hadjiandreou a przepis pochodzi z książki How to Make Breat. Emmanuel Hadjiandreou ma charakterystyczny sposób zagniatania chleba który przedstawiam Wam krótkim filmikiem. Chleb wyszedł super, centki buraków po rozkrojeniu są bardzo widowiskowe a sam chleb sprężysty, puszysty i ma wyborny smak. Polecam wszystkim aby taki chleb sobie sprawili. Tym co kocha... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.