Zostało mi chyba ze 3 białka..i brak pomysłu co z nimi zrobić...poszperałam trochę , wynalazłam kilka pomysłów..no i padło na placuszki wg Moniki .. 3 białka 3/4 szkl.mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Białka z solą ubić na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier waniliowy i zwykły. Po kilku chwilach stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Wymieszać łyżką do połączenia się składników (ciasto w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...