Bułeczki z przedziałkiem

Bułeczki z przedziałkiem

Bułeczki z przedziałkiem

Na blogu jest już kilka przepisów na takie bułeczki, polecam bo takie wypiekane w domu są najlepsze.Przepis podpatrzony tutaj. 500 g mąki pszennej + do podsypania   1 płaska łyżeczka soli szczypta cukru 30 g świeżych drożdży 250 ml ciepłej wody 5 łyżek oleju rzepakowego Do miski wsypać mąkę, dodać płaską łyżeczkę soli, szczyptę cukru, wkruszyć drożdże, dodać olej i wlać ciepłą (nie gorącą!) wodę.Wyrabiać ręcznie ciasto, dłuższą chwilę. W razie potrzeby można delikatnie podsypać rękę mąką.Uf ormować ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.