Robiłam już podobną babkę [ klik ], tą robiłam w thermomiksie. 200 g masła 1 cytryna 320 g mąki pszennej tortowej 250 g twarogu 220 g cukru 5 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, odstawić.Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier, zmielić 20 s/obr. 10. Cukier puder zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.Dodać masło, wymieszać 1 min/obr. 3, następnie wymieszać kolejne 4 m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...