Przepis na : deser
Dzisiejsze śniadanie przygotowałam bardzo szybko. Powstały delikatne, puszyste omleciki biszkoptowe. Nie miałam jednak cukru pudru, który otrzymałam ze zmielenia tradycyjnego cukru kryształ w elektrycznym młynku do kawy. To bardzo dobry sposób, jeśli akurat nie mamy go w domu, a planujemy coś słodkiego. Z tego przepisu otrzymasz kilka średniej wielkości omlecików, jeśli wolisz, możesz przygotować mniejsze porcje. Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli cukier ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!