Przepis na : deser
Są takie dni, kiedy człowiek ma ochotę na kogel mogel z kakao. W jednym jajku znalazłam dwa żółtka i tak oto powstał naprawdę dobry mini deser w deszczowy dzień. W dzieciństwie najczęściej jedliśmy kogel mogel bez żadnych dodatków takich jak kakao, ale pamiętam, że była też wersja z sokiem z cytryny. Jak to było dawno, czas leci! Pamiętam jak kogel mogel ucieraliśmy w szklance, łyżeczką do herbaty. Kogel mogel czekoladowy z kakao, którego zapach i kolor bardzo lubię. Jestem ciekawa kiedy ostatnie robi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!