Przepis na : śniadanie
Błyskawiczny i łatwy do przygotowania gęsty, wegański majonez bez jajek na mleku sojowym . Na innym mleku roślinnym majonez nie wyjdzie, gdyż do majonezu potrzebna jest lecytyna, która właśnie występuje w mleku sojowym lub żółtkach (z domowym mlekiem sojowym też możecie mieć problemy). Do przygotowania majonezu używam kupnego, dobrego mleka sojowego bez cukru. W moim przepisie nie trzeba długo miksować. Nie trzeba też dodawać składników po kolei i powoli wlewać olej. Takie techniki wykorzystywane są w przypadku ręcznego... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...