
Przepis na : śniadanie
Błyskawiczny i łatwy do przygotowania gęsty, wegański majonez bez jajek na mleku sojowym . Na innym mleku roślinnym majonez nie wyjdzie, gdyż do majonezu potrzebna jest lecytyna, która właśnie występuje w mleku sojowym lub żółtkach (z domowym mlekiem sojowym też możecie mieć problemy). Do przygotowania majonezu używam kupnego, dobrego mleka sojowego bez cukru. W moim przepisie nie trzeba długo miksować. Nie trzeba też dodawać składników po kolei i powoli wlewać olej. Takie techniki wykorzystywane są w przypadku ręcznego... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...