Przepis na : deser
Małe, smaczne bezy z musem jabłkowym z nutą cynamonu z piaskiem z prażonych migdałów Dzisiaj mam dla was propozycję na słodki i na prawdę smaczny deser. Kiedy zobaczyłam, że Braun organizuje konkurs, wiedziałam, że to coś dla mnie. Sprzęt kuchenny marki Braun towarzyszy mi od samego początku i jeszcze się na nim nie zawiodłam. Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu przepisu który przygotowałabym za pomocą blendera Braun MQ9. Co prawda mam w domu starszy model tego blendera, który... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zapraszam również na strone na facebooku https://www.facebook.com/kuchniavegetarianki/