Powidła z wiśni

Powidła z wiśni

Powidła z wiśni

                                                  Powidła z wiśni Gotowe powidła Składniki 3 kg wiśni 900 g cukru ( 300 g na każdy kilogram owoców)  Sposób przygotowania Myjemy i drylujemy owoce, przekładamy je do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Trzymając na średnim ogniu, co jakiś czas mieszamy przez godzinę. Następnie wyłączamy palnik i zostaw do wystudzenia ( z reguły zost... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.