Pięknie się prezentują i wyśmienicie smakują. Przedstawiam jajka barwione sokiem z buraka, podane ze szparagami duszonymi na maśle oraz fetą. 6 jajek łyżka masła klarowanego łyżka soku z cytryny pół pęczka zielonych szparagów około 40 g sera feta sól pieprz kolorowy około 250 ml soku z buraka Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone i obrane przekładamy do miski i zalewamy sokiem z buraka. Po około 10-15 minutach wyjmujemy je i czekamy, aż wyschną. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i dusimy je na maśle. Doprawiamy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...